Zasady korzystania z cookies

Aby zapewnić prawidłowe funkcjonowanie prowadzonej przez nas strony internetowej https://www.conseq.cz/ (dalej tylko "strona internetowa"), na twoim urządzeniu zapisywane są małe pliki danych zwane cookies. Cookies to małe pliki tekstowe przechowywane na komputerze lub innym urządzeniu podczas odwiedzania strony internetowej. Pliki cookie pomagają nam między innymi zapamiętać Twoje działania i preferencje przez dłuższy czas, dzięki czemu nie musisz wprowadzać ich ponownie za każdym razem, gdy wracasz na stronę internetową. Wykorzystując pliki cookies, strona internetowa będzie wiedziała, czy użytkownik odwiedził ją już wcześniej i jakie obszary strony internetowej przeglądał. Pliki cookies umożliwiają nam w szczególności przechowywanie ustawień i preferencji użytkownika, zapamiętywanie danych dostępowych, dostarczanie ukierunkowanych treści i komunikatów marketingowych oraz pozwalają nam dowiedzieć się, która część naszej strony internetowej jest najbardziej popularna i analizować jej funkcjonowanie. Cookies mogą pochodzić od nas ("cookies pierwszej kategorii") lub od stron trzecich, z których usług korzystamy („cookies stron trzecich“).

Ta strona wykorzystuje następujące rodzaje plików cookies, których zakres i funkcjonalność wyjaśniono poniżej:

  1. Techniczne pliki cookies
    Techniczne cookies zapewniają funkcje, bez których strona internetowa nie może prawidłowo działać, umożliwiające podstawowe operacje, takie jak nawigacja po stronie i dostęp do zabezpieczonych części strony. Są to zawsze pliki cookies pierwszej kategorii. Korzystanie z tych cookies jest możliwe bez zgody użytkownika.
  2.  Analityczne pliki cookies
    Analityczne pliki cookies zbierają informacje o sposobie korzystania ze strony internetowej.  Za pomocą tych plików cookies jesteśmy w stanie określić na przykład, czy i ewentualnie które podstrony strony internetowej są odwiedzane przez użytkowników oraz jakie treści są dla nich szczególnie interesujące. Dzięki tym cookies rejestrujemy w szczególności liczbę wizyt na stronie internetowej, liczbę otwieranych podstron, czas spędzony na naszej stronie internetowej, kolejność odwiedzanych stron, skąd uzyskano dostęp, udział urządzeń mobilnych, z których uzyskano dostęp do naszej strony internetowej itp. Dzięki tym plikom cookies możemy lepiej dopasować zawartość naszej strony internetowej do potrzeb naszych użytkowników oraz zoptymalizować naszą ofertę.
  3.  Marketingowe pliki cookies
    Marketingowe pliki cookies są wykorzystywane do gromadzenia informacji o stronie internetowej odwiedzanej przez użytkownika w celu tworzenia reklam skierowanych do tego użytkownika.

Informacja o Twoich ustawieniach przetwarzania plików cookies

Obecnie masz tylko niezbędne techniczne pliki cookie potrzebne do podstawowej funkcjonalności witryny. Jeśli nie włączysz wszystkich plików cookie, możliwe jest, że niektóre funkcjonalności i części serwisu będą ograniczone lub wyświetlane tylko w formie niespersonalizowanej. W celu maksymalnego zadowolenia użytkownika zalecamy włączenie wszystkich plików cookie.

Tutaj możesz w dowolnym momencie ustawić ustawienia przetwarzania plików cookie i indywidualnych zgód zgodnie ze swoimi potrzebami.

 


​Informacja o przetwarzaniu danych osobowych w związku z wykorzystywaniem plików cookies

  1. Administrator danych osobowych
    Administratorem danych osobowych jest spółka Conseq Investment Management, a.s., IČO: 264 42 671, z siedzibą Rybná 682/14, Stare Miasto, 110 00 Praga 1, zarejestrowana w rejestrze handlowym prowadzonym przez Sąd Miejski w Pradze, dział B, pozycja 7153.
  2. Rodzaje plików cookies, cel przetwarzania, podstawa prawna przetwarzania, okres przechowywania
    • Techniczne pliki cookies
      Podstawą prawną przetwarzania jest zgoda w rozumieniu art. 6 ust. 1 lit. a) do f) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (dalej tylko „RODO“).
      Nazwa Dostawca Okres przechowywania Cel
      .ASPXFORMSAUTH Conseq session Cookie potřebné pro plnou funkčnost webu pro jeho návštěvníky.
      ASP.NET_SessionId Conseq session Systémové cookie.
      CMSCookieLevel Conseq 1 rok Systémové cookie.
      CMSCsrfCookie Conseq session Systémové cookie.
      CMSCurrentDeviceProfileName Conseq 1 rok Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSCurrentDeviceProfileRotate Conseq session Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSCurrentTheme Conseq 1 den Cookie potřebné pro plnou funkčnost webu pro jeho návštěvníky.
      CMSEd<GUID>Current Conseq 1 den Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSEdABSelectorState<ABtestname> Conseq 2 měsíce Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSEdNoTestMVT<templateid> Conseq 1 měsíc Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSEdVariantSliderPositions<templateid> Conseq 7 dnů Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSForumPostAnswer Conseq 1 měsíc Cookie potřebné pro plnou funkčnost webu pro jeho návštěvníky.
      CMSImpersonation Conseq session Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSMacroDesignerTab Conseq 1 den Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSMobileRedirected Conseq session Cookie potřebné pro plnou funkčnost webu pro jeho návštěvníky.
      CMSPreferredCulture Conseq 1 rok Cookie potřebné pro plnou funkčnost webu pro jeho návštěvníky.
      CMSPreferredUICulture Conseq 1 rok Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSPreviewState Conseq 1 rok Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSPropertyTab Conseq 1 den Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSRatedDocuments Conseq 1 rok Cookie potřebné pro plnou funkčnost webu pro jeho návštěvníky.
      CMSSessionToken Conseq 1 rok Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSShowDesktopVersion Conseq 1 rok Cookie potřebné pro plnou funkčnost webu pro jeho návštěvníky.
      CMSSplitMode Conseq session Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSUniGraph Conseq 1 rok Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSUserWords Conseq 1 měsíc Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSValidationTab Conseq 1 den Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSViewMode Conseq 1 den Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSViewTab Conseq 1 den Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSVotedPolls Conseq 1 rok Cookie potřebné pro plnou funkčnost webu pro jeho návštěvníky.
      CMSWebPartToolbarCategory Conseq 1 měsíc Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSWebPartToolbarCategoryUI Conseq 1 měsíc Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSWebPartToolbarMinimized Conseq 1 měsíc Cookie potřebné pro editory webu.
      CMSWindowsUser Conseq session Cookie potřebné pro plnou funkčnost webu pro jeho návštěvníky.
      DisplayContentInDesignMode Conseq session Cookie potřebné pro editory webu.
      DisplayContentInUIElementDesignMode Conseq session Cookie potřebné pro editory webu.
      Webauthtoken Conseq 3rd party cookie Cookie potřebné pro plnou funkčnost webu pro jeho návštěvníky.
    • Analityczne pliki cookies
      Podstawą prawną przetwarzania danych jest zgoda w rozumieniu art. 6 ust. 1 lit. a) RODO.
      Nazwa Dostawca Okres przechowywania Cel
      _ga
      Google Analytics
      2 roky Slouží k ukládání počtu servisních požadavků.
      _ga_*
      Google Analytics
      1 rok Slouží k ukládání počtu zobrazení stránek.
      _gid
      Google Analytics
      1 den Slouží k ukládání počtu zobrazení stránek.
      _rollupGa
      Google Analytics
      2 roky Google Analytics cookie ukládající unikátní identifikátor klienta.
      _rollupGa_gid Google 1 den Slouží k ukládání počtu zobrazení stránek.
      CMSAB<ABtestname> Conseq 2 měsíce Cookie používané pro analýzu návštěvnosti za účelem optimalizace obsahu stránek.
      CMSBodyClass Conseq 50 let Cookie používané pro analýzu návštěvnosti za účelem optimalizace obsahu stránek.
      CMSLandingPageLoaded Conseq 20 minut Cookie používané pro analýzu návštěvnosti za účelem optimalizace obsahu stránek.
      CMSMVT<mvtestname> Conseq 1 měsíc Cookie používané pro analýzu návštěvnosti za účelem optimalizace obsahu stránek.
      CMSUserPage Conseq 20 minut Cookie používané pro analýzu návštěvnosti za účelem optimalizace obsahu stránek.
      VisitorStatus Conseq 20 let Cookie používané pro analýzu návštěvnosti za účelem optimalizace obsahu stránek.
    • Marketingowe pliki cookies
      Podstawą prawną przetwarzania danych jest zgoda w rozumieniu art. 6 ust. 1 lit. a) RODO.
      Nazwa Dostawca Okres przechowywania Cel
      _fbp Facebook 3 měsíce Slouží k ukládání a sledování návštěv napříč weby.
      _gcl_au Google Adsense 3 měsíce Slouží k ukládání a sledování konverzí.
      c Leady.cz nikdy Cookie pro měření návštěv napříč weby.
      Campaign Conseq 50 let Cookie používané analýzu návštěvnosti z marketingových kampaní.
      Content Conseq 50 let Cookie používané analýzu návštěvnosti z marketingových kampaní.
      CurrentContact Conseq 50 let Cookie používané analýzu návštěvnosti z marketingových kampaní.
      IDE doubleclick.net 1 rok Cookie používané pro správné nastavení personalizovaných marketingových sdělení.
      leady_session_id Leady.cz konec session Cookie pro měření návštěv webu.
      sid Seznam 30 dní Pro měření analýzu a doručování obsahu.
      Source Conseq 50 let Cookie používané analýzu návštěvnosti z marketingových kampaní.
      test_cookie doubleclick.net 3 měsíce Cookie používané pro správné nastavení personalizovaných marketingových sdělení.
      TrackedCampaigns Conseq 20 minut Cookie používané analýzu návštěvnosti z marketingových kampaní.
      UrlReferrer Conseq 1 den Cookie používané analýzu návštěvnosti z marketingových kampaní.
  3.  Odbiorcy danych osobowych
    Strony trzecie wykorzystujące pliki cookies:​
  4. Prawa podmiotu danych i inne informacje dla podmiotów danych
    Każda osoba, której dane dotyczą, zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych, ma:
    • prawo do dostępu, zmiany lub usunięcia danych osobowych dotyczących podmiotu danych lub ograniczenia ich przetwarzania;
    • prawo do przenoszenia danych osobowych;
    • prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania dotyczących go danych osobowych
    • prawo do wniesienia w dowolnym momencie skargi do organu nadzorczego, którym jest Urząd Ochrony Danych Osobowych - www.uoou.cz / www.uodo.gov.pl
    • jeżeli podstawą prawną przetwarzania jest zgoda, zgoda ta może być wycofana przez podmiot danych w dowolnym momencie, bez uszczerbku dla zgodności z prawem przetwarzania opartego na zgodzie przed jej wycofaniem.

Prawnie uzasadnionym interesem administratora w przypadku przetwarzania danych na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) jest zapewnienie prawidłowego i właściwego funkcjonowania strony internetowej.

Podanie danych osobowych jest wymogiem umownym i jest dobrowolne w przypadku analitycznych i marketingowych plików cookies. W przypadku plików cookies technicznych, ich dostarczenie jest konieczne, a brak ich dostarczenia spowoduje, że strona internetowa nie będzie działać prawidłowo.  
W związku z prowadzonym przetwarzaniem, dane osobowe mogą być przesyłane do następujących państw trzecich, tj. państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego, jeżeli użytkownik udzieli na to wyraźnej zgody lub jeżeli zapewnimy odpowiednie zabezpieczenia w celu ochrony przekazywanych danych osobowych. Jeśli użytkownik wyrazi na to zgodę, w związku z wykorzystaniem Google Analytics lub analitycznych lub marketingowych plików cookies lub plików cookies związanych z sieciami społecznościowymi oraz innych technologii internetowych opisanych powyżej, takich jak te wykorzystywane przez Facebook, dane osobowe użytkownika będą przesyłane do spółek z siedzibą w Stanach Zjednoczonych Ameryki ("USA") na serwery tam zlokalizowane.
Należy pamiętać, że takie przekazanie może wiązać się z ryzykiem dotyczącym przetwarzania danych osobowych ze względu na brak właściwej decyzji o ochronie danych osobowych i odpowiednich zabezpieczeń. W szczególności, przekazywanie i przetwarzanie danych osobowych w USA może podlegać programom nadzoru prowadzonym przez organy rządowe USA, a dane osobowe mogą zostać ujawnione służbom bezpieczeństwa. W USA nie ma jednego konkretnego organu odpowiedzialnego za nadzór nad ochroną danych osobowych. W różnych stanach federalnych USA istnieją różne punkty kontaktowe w zakresie uprawnień do ochrony danych, w tym specjalny sąd, który orzeka w sprawach dotyczących nadzoru nad bezpieczeństwem zagranicznym.
Podmiot danych ma prawo nie podlegać decyzji opartej wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, które wywołuje skutki prawne dotyczące podmiotu danych lub w podobny sposób znacząco wpływa na podmiot danych. Administrator nie podejmuje żadnych decyzji w ramach funkcjonowania strony internetowej wyłącznie w oparciu o zautomatyzowane przetwarzanie danych, a profilowanie dokonywane przez administratora nie wywołuje skutków prawnych wobec podmiotu, ani nie wpływa na niego w sposób istotny.
Z inspektorem ochrony danych osobowych można się skontaktować w każdej chwili pisemnie pod adresem siedziby administratora lub elektronicznie: dane_osobowe@conseq.pl.

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookies. Pliki cookies są wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowej funkcjonalności strony internetowej, analizy ruchu na niej oraz personalizacji treści i reklam. Informacje na temat wykorzystywania plików cookies można znaleźć na naszej stronie internetowej oraz w Zasadach korzystania ze strony internetowej i cookies, gdzie można również dokonać zmiany ustawień zgody w późniejszym terminie. Wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies?
Więcej informacji i ustawienia preferencji